IJsbeeldenfestival in de kerstvakantie in Zwolle en nog veel meer

IJskunstenaars uit de hele wereld hebben prachtige beelden gemaakt met als onderwerp: Wereldberoemde Verhalen. In een 1200 vierkante meter grote vrieshal hebben zij van 550.000 kilo ijs en sneeuw metershoge ijs- en sneeuwbeelden gemaakt over allerlei leuke onderwerpen, zoals Harrie Potter, Robin Hood, Romeo en Julia en ga zo maar door. Alles te zien in de IJsselhallen, die omgetoverd zijn tot een Winter Wonder Land met ook een Kinderplaza vol gezellige activiteiten.

Zwolle is trouwens dit jaar de Kerststad van Nederland, zo kun je in de Diezerstraat het huis van de Kerstman in de oude leeszaal van de voormalige bibliotheek bewonderen. In het weekend van Kerstmis kun je naar wereldberoemde verhalen kijken, die zich afspelen in kelders, winkels, verstopte pleintjes, huiskamers en musea en voor speciaal voor jullie is op 21, 22  en 23 december een heel bijzondere kerstroute door de stad.

Ook is er nog een Lichtjesroute, rijdt er in Zwolle een speciale wintertrein die je naar alle activiteiten brengt in de mooie binnenstad en in de Zwolse Theaters is een Sprookjesfestival.

Op www.visitzwolle.com/agenda-item’70607/WintersZwolle vind je het hele kerstprogramma.