Wandelen voor Water in Afrika 2019: doe ook mee!!


In 1992 werd door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een voorstel aangenomen om vanaf 1993 ieder jaar 22 maart tot 'Wereld Water Dag' uit te roepen. Nederland deed ook mee en jij kunt ook mee doen.

Kinderen helpen kinderen

Vanaf 22 maart gaat Wandelen voor Water weer van start. Met deze sportieve wandelactie kunnen kinderen,  jij dus ook,  zélf iets betekenen voor je leeftijdsgenoten in Afrika. Elk jaar lopen duizenden scholieren in heel Nederland, met 6 liter water op hun rug om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor veilig drinkwater.

Waarom is schoon drinkwater zo belangrijk?

Nog steeds hebben wereldwijd miljoenen mensen geen schoon toilet en geen schoon, veilig water. Dit geldt ook voor veel kinderen in Kenia, Oeganda en Tanzania. Zij moeten vaak uren lopen om water te halen. Hierdoor kunnen ze minder vaak naar school en missen ze belangrijke lessen. En dat niet alleen! Wereldwijd sterven er nog elke dag 2.000 kinderen als gevolg van vervuild water en het gebrek aan een toilet.

Schone toiletten en veilig drinkwater

Met de opbrengst van Wandelen voor Water verbetert Simavi in Kenia, Oeganda en Tanzania de toegang tot schoon drinkwater en veilige toiletten op scholen. Met waterpompen, waterleidingen en schone toiletten helpen ze de bevolking daar om hun eigen voorzieningen te bouwen. Daarnaast wordt in die landen voorlichting gegeven over goede hygiëne.

Gastlessen

Als jullie klas mee doet, kun je een gastles aanvragen. Er is een speciaal lespakket ontwikkeld over het belang van schoon water. Op de site www.wandelenvoorwater.nl vind je nog veel meer informatie en vind je het inschrijfformulier

 Wanneer kun je dit jaar lopen?

Vanaf 22 maart, tijdens Wereld Waterdag, gaat Wandelen voor Water weer van start en kan je op verschillende locaties meelopen. Natuurlijk kan je ook voor een andere dag kiezen, tijdens jullie sportdag bijvoorbeeld, met de Koningsspelen, of tijdens de avondvierdaagse. De keuze is helemaal aan jou.

Doe mee!

Jullie klas kan zich inschrijven via het inschrijfformulier dat je kan vinden op de website: www.wandelenvoorwater.nl Daar staat nog veel meer informatie!