Je in de kerstvakantie vervelen? Echt niet!!

Je hoeft in de kerstvakantie echt niet binnen te blijven zitten. Ga lekker naar buiten, dat is gezond en misschien is er wel een gezellige ijsbaan in de buurt of worden er andere leuke activiteiten georganiseerd. Kijk maar als voorbeeld naar een paar hele leuke doe-ideeën hieronder.

Fijne kerstvakantie!!

  1. Buitentips van de boswachters van Staatsbosbeheer

 Een goed idee om in de kerstvakantie naar buiten te gaan en een excursie met een boswachter te boeken met onderweg lichtjes, snert of midwinterhoornblazers. Je kunt zelfs gaan winterkamperen Fijne. Bij de verschillende buitencentra starten de wandelroutes.

 Vind je dit iets, kijk dan verder voor meer informatie en kosten op: www.staatsbosbeheer.nl/kerst

  1. Warme winterweken in dierenpark Amersfoort

Tijdens de kerstvakantie wordt het dierenpark omgetoverd tot een sfeervol winterpark vol met duizenden lichtjes, kerstbomen en sneeuw. Roetsj vanaf een ijsschots samen met de pinguïns naar beneden en ga met een gids mee op pad om binnen te kijken bij de dieren.

 Meer informatie op https://dierenparkamersfoort.nl/warme-winterweken

  1. De Museumfabriek van Twente

In de Museumfabriek in Enschede vind je in de kerstvakantie maar liefst vier verschillende tentoonstellingen en er zijn leuke workshops in de Makerspace. Speciaal voor jou zijn er iedere dag leuke activiteiten.

 Wil je hierover meer weten, kijk dan bij de agenda van www.demuseumfabriek.nl

     4.Nestkastje timmeren en uilenballen pluizen in Nijverdal

In het bezoekerscentrum van de Sallandse Heuvelrug kun je op maandag 24 december braakballen van uilen pluizen om zo te ontdekken wat een uil zo allemaal eet. Je krijgt vooraf een film over roofvogels te zien.

Op vrijdag 28 december mag je hier een nestkastje maken, die je na afloop ook mee naar huis mag nemen.

 

Informatie over deze en ook andere activiteiten staat op: https://staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten