Water for life

Dat er bij jou schoon, veilig en lekker drinkwater uit de kraan stroomt, vind je de normaalste zaak van de wereld. Je denkt er verder niet bij na. Toch hebben zo’n een miljard mensen verspreid over de wereld dit geluk niet. Het zijn vooral Afrikaanse en een paar Aziatische landen die nog niet zijn aangesloten op een waterleidingnet en die zelfs geen fatsoenlijke WC of wasgelegenheid hebben. Ze drinken bijvoorbeeld water uit een rivier en wassen zich daar ook in. Veel mensen daar en dus ook kinderen weten niet dat goede hygiëne belangrijk is, omdat ze anders erg ziek kunnen worden.

Water for Life

Een paar Nederlandse drinkwaterbedrijven helpen in deze ontwikkelingslanden met drinkwatervoorzieningen, hiervoor is Water for Life opgericht. Drinkwaterbedrijven weten als geen ander hoe ze deze noodzakelijke voorzieningen moeten aanleggen. Als het niet lukt om een waterleiding aan te leggen, wordt er gezorgd voor watertappunten, waar mensen voor een paar cent een emmer schoon water kunnen krijgen.    

Water for Life krijgt geld van klanten van de meewerkende Nederlandse waterbedrijven doordat zij bijvoorbeeld iets extra’s betalen boven op hun maandelijkse waterrekening. Van al het geld dat de donateurs bij elkaar brengen, worden projecten uitgevoerd. En zodoende worden tienduizenden mensen in arme landen geholpen.

Wil je meer weten over Water for Life, kijk dan naar les 2 van Waterkennis.