Hoe hoog staat nu het grondwater?

Afgelopen zomer is het heel erg droog geweest. Het heeft toen een hele periode niet geregend en we hebben te maken gehad met voor Nederland hoge temperaturen. Misschien herinner je je wel dat het zo droog was dat het grasveld geel werd, de producten van de boeren op de akkers aan het verdrogen waren, de sloten droog stonden. Ook was het waterpeil in de rivieren erg gezakt en er werd zelfs gevraagd om heel zuinig te doen met drinkwater.

Het heeft de laatste tijd best veel geregend en ook gesneeuwd.  Is het grondwaterpeil nu weer hersteld? Dat lijkt er wel op, maar toch zal het nog wel even duren voordat het grondwater weer op zijn normale niveau staat. Het scheelt wel waar je ergens bent. Op sommige plaatsen staat het grondwater nog veel te laag en op andere plaatsen is het bijna weer normaal.

Het waterschap is verantwoordelijk  voor het grondwaterpeil en heeft de afgelopen tijd veel maatregelen genomen. Ze willen ervoor zorgen dat in beken, sloten en rivieren het waterpeil weer in orde is en ook dat het grondwaterpeil weer normaal is.  

Krijgen we weer zo’n warme, droge zomer?

( op de foto zie je een deel van een grondwatermeter)