Medewerkers van drinkwaterbedrijf vinden een muntschat

Je weet dat onder de grond  leidingen liggen die kraanwater van het drinkwaterbedrijf naar alle aansluitingen, zoals huizen, scholen en kantoren,  brengt. Duizenden kilometers leidingen zijn aangelegd en nog iedere dag komen er nieuwe leidingen bij.

Medewerkers van het waterbedrijf graven iedere dag wel ergens. Er worden steeds nieuwe huizen gebouwd. En als ze zo aan het graven zijn, komen ze af en toe wat bijzonders tegen dat onder de grond verborgen ligt. Zo vonden ze bij Hagestein een stenen pot met zilveren en gouden munten uit de vijftiende eeuw. Zo’n 500 jaar geleden moet de eigenaar deze verstopt hebben.  De munten werden door specialisten schoongemaakt. Nu is bekend geworden, dat er een uiterst zeldzame munt bij zat, die nog nooit eerder gevonden was. Deze munt is in 1425 in Leeuwarden geslagen.

Was de man, die ooit dit geld verstopt heeft, rijk? We denken van wel. Wat kon je voor deze munten dan kopen in die tijd? Best veel, een meester timmerman zou hier een heel jaar voor moeten werken!!