Amerikaanse leerlingen betoverd door ons waterverhaal

Niemand minder dan de Nederlandse  wereld- en Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe was afgelopen week in het Amerikaanse Newport om daar de kinderen “waterbewust” te maken. De kinderen waren erg enthousiast over het verhaal over water dat daar verteld werd.

Dorian maakt deel uit van het team dat de Dutch Wavemakers heet en zij reizen al maanden de Volvo Ocean Race achterna om hun kennis over water te delen met de rest van de wereld.  

Wat is de Volvo Ocean Race?

De Volvo Ocean Race is de aller-beroemdste zeilwedstrijd rond de wereld. Deze super-zware zeilwedstrijd wordt iedere drie  jaar gehouden en duurt ruim acht maanden. De wedstrijd is verdeeld in elf etappes. Zo is er bijvoorbeeld een etappe van Lissabon helemaal naar Kaapstad in Zuid-Afrika en van daaruit verder naar Melbourne in Australië. De boten waren dus ook in Newport en de wedstrijd eindigt op 30 juni in Den Haag.

Wat vertellen de Dutch Wavemakers?

De Dutch Wavemakers vertellen in alle finishhavens hun verhaal over water. Niet overal is er zoveel kennis als in Nederland. Nederlanders zijn bewuster bezig met het kraanwater en wat daar allemaal bij komt kijken. Zij vertellen dat goed kraanwater allemaal niet zo vanzelfsprekend is en dat daar heel wat bij komt kijken. Zij maken dit onder andere duidelijk door op scholen samen met de kinderen  allerlei proefjes  met water te doen. Ook vertellen ze dat in de toekomst het werken met water steeds belangrijker wordt.