2018 goed beginnen

Het is 2018, de kerstvakantie is voorbij en we gaan dit (school)jaar weer vol goede moed beginnen. Heb je een goed voornemen gemaakt of zou je dat wel willen, maar weet je niet zo goed wat je zou moeten kiezen. Dat treft, want wij hebben een gouden tip, namelijk voortaan niet langer dan 5 minuten douchen. Dat is goed voor het milieu en het bespaart ook geld.

Waarom is het goed voor het milieu?

Een Nederlander doucht gemiddeld 9 minuten per dag. Om te douchen heb je behalve water ook energie nodig om het water lekker op temperatuur te krijgen.  Warm water belast het milieu 50 keer meer dan koud water. Stel dat jij meedoet en jij bij jou in het gezin het ook nog eens voor elkaar krijgt, dat iedereen meedoet, dan help je echt mee.  Helemaal goed is als je ouders ook een waterbesparende douchekop zouden installeren. Zo’n douchekop laat veel minder water door.

Hoe lang douchen?

5 minuten douchen is lang genoeg. Met langer douchen word je echt niet schoner. Zet een zandloper in de douche of een kookwekker. Misschien kun je ook iets anders bedenken, zoals een liedje dat 5 minuten duurt. Zo weet je wanneer de 5 minuten voorbij zijn.

Hoeveel besparen we dan?

Stel dat alle Nederlanders voortaan niet langer dan 5 minuten zouden douchen, dan besparen we evenveel energie als alle Nederlanderse gezinnen samen in twee jaar gebruiken voor het verlichten van hun huizen of de schadelijke uitstoot van 760.000 auto’s of 77.000 grote zwembaden met warm water.

Dat is dus echt de moeite waard, of niet?

Wil je meedoen, kijk dan ook op www.waterspaarders.nl

Een heel fijn 2018!!

2018 goed beginnen