De WC is geen afvalbak

Als je naar de WC bent geweest, spoel je door. Dat is logisch, daar is de WC voor bestemd. Er zijn echter ook mensen die ander dingen door de toilet spoelen, zoals luiers en oud fritesvet . Dat is fout.

Het grootste probleem is vochtige doekjes.

Vochtig toiletpapier, schoonmaakdoekjes, billendoekjes; overal heb je tegenwoordig doekjes voor. En vaak gaan deze doekjes via de WC het riool in. Het gevolg is dat er vaak een kleine ondergrondse ramp ontstaat, want wat gebeurt er? Die vochtige doekjes klonteren samen en wordt zo hard als cement.  De grote ondergrondse rioolpijpen slibben helemaal dicht en het spoelwater kan nergens meer heen. A;s het dan ineens flink gaat regenen, kan het water niet weg  en komt alles wat in de riool zit weer bovendrijven. Veel stank in de huizen, op straat en veel ongemak. De straat moet dan opgebroken worden en met een keiharde frees moeten de samengeklonterde vetberg kapot gezaagd worden. Soms zijn ze zo groot dat er een hijskraan nodig is om de brokken eruit te tillen.

Londen was pas in het nieuws. Daar zat onder de grond het riool dicht door een vetberg van maar liefst 250 meter lang. Deze berg woog evenveel als elf dubbeldekkers. Acht mensen met allerlei machines hebben daar drie weken lang gewerkt om die grote vetklomp uit het riool te krijgen. 

Conclusie is dat de WC alleen bestemd is voor poep, plas en toiletpapier.  

De WC is geen afvalbak