Een verhaal over een waterkiosk in Kenia

In ontwikkelingslanden worden in afgelegen gebieden pijpleidingen aangelegd naar watertappunten, waar de mensen met kannen schoon en veilig drinkwater kunnen halen. We noemen deze tappunten ook wel waterkiosken. Deze tappunten worden beheerd door waterkioskmedewerkers.

In de afgelegen gebieden van Kenia bijvoorbeeld zijn van deze waterkiosken te vinden. Een van deze waterkioskmedewerkers is Mary, zij is in 2014 begonnen met haar werk.

Mary verloor al heel jong haar ouders en ze werd blind. Bovendien begon ze zich erg ziek te voelen. Ze kreeg allerlei verlammingsverschijnselen. Ze hoorde  dat dit veroorzaakt werd door een vreselijke ziekte, die tyfus heet. Dat kwam omdat ze water dronk uit de rivier en niet wist dat dit onveilig was.

Pas toen het dorp een waterkiosk kreeg waar mensen schoon water konden halen, ging ze zich beter voelen. Later mocht ze de waterkiosk gaan beheren. Ze verdient hier wat geld mee, genoeg om  ook voor haar zoontje te kunnen zorgen. Ze is blij dat ze ook andere mensen kan dienen met schoon  water.

Een verhaal over een waterkiosk in Kenia