Ga ik afvallen als ik veel water drink?

Als je veel water drinkt, maar verder dezelfde dingen blijft eten en drinken, dan ga je niet afvallen.

Om af te vallen, is meer nodig. Eten en drinken leveren energie.  Dat zit in vet, koolhydraten en eiwit. Het is dus niet alleen belangrijk hoeveel je eet, maar ook wat je eet.  Een lekker patatje met mayonaise en een kroket erbij mag best een keer, maar dan niet elke dag. Het is dus belangrijk dat je ook gezonde keuzes maakt. Als je kiest uit de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum, dan weet je zeker dat je alle nodige voedingsstoffen binnen krijgt om je fit te voelen.

Wat je wel kan doen, is water drinken in plaats van frisdrank of vruchtensappen. Dat scheelt heel wat suikerklontjes op een dag. Het is een kwestie van wennen, maar je dan ben je welk goed bezig.

Verder moet je proberen om niet zo veel te snoepen of andere ongezonde tussendoortjes te nemen en dat is best moeilijk. Als je begint te snoepen of een zak chips openmaakt, is het lastig om te stoppen met snoepen.

Goede en gezonde keuzes maken is ook erg belangrijk als je af wilt vallen.  Daarnaast is het belangrijk om meer te bewegen. Probeer minstens een uur per dag actief te zijn, dit hoeft niet aan een stuk door te zijn. Drie keer 20 minuten is ook goed.  Door veel te bewegen verbrand je extra calorieën .

Al de bovenstaande dingen werken samen, dus als je wil afvallen, moet je:

  • Gezonde keuzes maken uit de Schijf van Vijf
  • Water drinken in plaats van frisdrank of vruchtensappen
  • Minder snoepen en ongezonde tussendoortjes nemen
  • Meer bewegen

Bron: Het Voedingscentrum

Ga ik afvallen als ik veel water drink?