Het gevaar van suiker

Minder vet

We hebben veel jaren opgepast voor te vet eten, want van vet word je dik. Er kwamen allerlei light-producten, maar toch zijn er veel volwassen mensen en ook kinderen met overgewicht.  En er komen er steeds meer bij.

Suikerverslaving

De directeur van de GGD van Amsterdam, Paul van Velpen, wijst suikerverslaving aan als de hoofdschuldige. Hij zegt dat suiker de gevaarlijkste drug van deze tijd is en dat we er veel te veel van binnen krijgen. Suiker werkt op een slimme manier in op onze hersenen. Suiker prikkelt dit zo sterk dat je er gauw veel te veel van binnen krijgt. Het werkt als een soort verslaving. Maak maar eens een zak lekkere snoepjes open, grote kans dat je deze ongemerkt helemaal leeg eet.

Frisdrank en vruchtensap zitten vol suiker

Hoogleraar Kees de Graaf zegt dat we van dranken met suiker  veel meer kunnen drinken, dan we eigenlijk mogen. Uit een onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam blijkt dat kinderen dikker worden door suiker in de frisdrank. Suiker zorgt niet alleen voor overgewicht, je kan ook andere kwalen oplopen, zoals suikerziekte. Het is dus slecht voor onze gezondheid. Als je minder suiker wil binnenkrijgen, moet je suikerhoudende frisdrank en vruchtensappen als eerste laten staan. In een halve liter frisdrank zit al gauw tien klontjes suiker.

Kraanwater is de gezondste dorstlesser

Je wist het natuurlijk al, kraanwater bevat geen suiker of andere schadelijke stoffen. Het is de gezondste dorstlesser.  Dus ….

 

Bron: Consumentenbond 

Het gevaar van suiker