Regen is een zegen of niet?

Regen is een zegen of niet?

Regen: we kunnen niet zonder. Het is goed voor de natuur, voor onze boeren en voor de voorraden drinkwater. Misschien zou je wel willen dat hier alleen maar de zon zou schijnen, maar dat zou een ramp zijn voor ons landje. Zonder regen zou Nederland een een dorre woestijn zijn en je zou niet zomaar een onbeperkte hoeveelheid veilig kraanwater hebben.

Maar …. Je hebt wel gelijk dat regen soms heel vervelend kan zijn. Je hebt net een leuk buitenfeestje, je staat in de zomer op een mooie camping, je moet gaan hockeyen of voetballen of het regent en je moet naar school,  tja….. dat zijn inderdaad wel nadelen.

Zeeklimaat

Wij hebben in Nederland een zeeklimaat. Ons klimaat staat onder invloed van de zee. Dat betekent dat in elk seizoen neerslag valt. Wolken worden vaak boven zee gevormd. Dat komt omdat het water verdampt en daarna opstijgt. En als de wolken dan naar ons land drijven, gaat het vaak regenen.

Klimaatverandering

Het weer kan elke dag anders zijn, het klimaat niet. Het klimaat is het gemiddelde weer over een periode van zo’n 30 jaar.  Een klimaat verandert dus maar langzaam, maar de laatste jaren lijkt dat inderdaad het geval te zijn. Het wordt telkens ietsje warmer en als het warmer wordt, verdampt het water sneller en komen er meer wolken. Het gaat dan ook vaker regenen, er krijgen last van hoosbuien en we hebben vaker te maken met wateroverlast en dat is heel vervelend.

Dat heb je ook al gemerkt.  Daarom moeten er maatregelen genomen worden om de klimaatverandering te stoppen.

Regen is een zegen of niet?