waterinhetbuitenland.nl

Over een paar weken is het weer zover, je mag dan gaan genieten van een welverdiende vakantie. Misschien ga je lekker kamperen, fijn naar een vakantiehuisje of hotel. Maar hoe weet je of het kraanwater kunt veilig kunt drinken?

In Nederland is het gemakkelijk genoeg, kraanwater is overal goed, lekker en veilig.

Misschien ga je wel naar het buitenland. Het is dan wel aan te raden om goed uit te zoeken of je het kraanwater daar mag drinken. Dat kun je niet zelf weten. Als je een glas water neemt uit de kraan en het is helder, zegt dat nog niks.

Hoe kun je nu weten of het kraanwater veilig is om te drinken in het land waar je naar toe gaat? Daar is een gemakkelijke site voor: www.waterinhetbuitenland.nl

Als je in een bepaald land beter geen water uit de kraan mag drinken, let dan ook op voor ijsjes, ijsblokjes, groenten en fruit. IJsklontjes worden meestal gemaakt van kraanwater en groenten en fruit worden meestal gewassen met kraanwater. Je kan dan beter flessenwater nemen. Ook om je tanden te poetsen. Als er ook geen flessenwater is, dan moet je maar kraanwater nemen dat eerst drie minuten heeft staan koken.

waterinhetbuitenland.nl